vrijdag 19 augustus 2011

Van die dingen...

Godfried Bomans kon met overtuigend aplomb beweren dat het écht niet waar is dat beschuiten altijd met de besmeerde kant omlaag op het tapijt vallen. "Want laatst nog - maandag 23 februari 1939 - was er een beschuit die rechtstandig op het tapijt landde - Oranjebloesemstraat 31, Appelscha."

Dat zijn dus van die dingen waarvan je je afvraagt, moet dat nou? Waarom vallen die beschuiten vrijwel zonder uitzondering zó dat een harige beschuit het eindresultaat is. Zo als ook het document wat je zoekt bijna altijd onderop de stapel ligt, tenzij je onderop begint met zoeken, want dan ligt het 'toevalig' wél bovenop. Had dat niet iets beter geregeld kunnen worden?

Zo voerde ik vanochtend logeerkonijn Choco, hij logeert in de kippenren. Uiteraard gaf ik ook meteen de kippen hun 'gemengd graan gebrolen'. Het gevolg was dat het konijn zich vol overgave wierp op de zaadjes voor de kippen en niet omkeek naar zijn eigen bakje. Als de kippen vervolgens het konijnenvoer hadden opgegeten, was er niks aan de hand geweest, maar zo handig steekt het leven niet in elkaar. Voor zover kippen verbouwereerd kunnen kijken, deden ze dat.

Even later deed ik pogingen heb ik wat knoflookpulp door het kippenvoer te mengen, want ik had gelezen dat knoflookolie in het water goed werkt tegen bloedluis en ander ongedierte bij kippen. Dus had ik zelf met de piterba knoflookolie geperst en dan hou je uitgeperste knoflook over. De kippen drinken bij mij altijd uit de sloot, dus knoflookolie bijmengen is dan geen optie, dat werkt alleen voor de kuikens die nog wel uit een bakje drinken.

Terwijl ik die knoflookpulp door het voer mengde vroeg ik me af of het allemaal wel zin heeft. Want zoals de beschuit ALTIJD met de besmeerde kant omlaag valt, zetten de kippen vast geen snavel aan mijn curatieve pulp.

Overigens vroeg ik me inmiddels mismoedig af of knoflook sowieso helpt tegen bloedluis. En als het zo goed helpt, hoe zit dan dan met kippen die keukenafval eten van mensen die veel knoflook verwerken. Van die dingen dus, dingen die je je afvraagt, maar waarop nooit een antwoord komt.
 

2 opmerkingen:

  1. Pak job Ads and advertisements for Karachi,Lahore,Quetta,Peshawar,Multan,Hyderabad,Rawalpindi,Islamabad and http://allpkjobz.blogspot.com all cities of Pakistan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook als je met hagel op een olifant vuurt is het handig een beetje een idee te hebben wat ongeveer de richting is waar het beest zich bevindt. Of is er onder mijn lezer een meer dan gemiddeld hoog aantal dat de carrière graag in Hyderabad of Rawalpindi voortzet?

    BeantwoordenVerwijderen