maandag 28 november 2011

Oogstverwerking met de stoomextractor

"Oogstverwerking met de stoomextractor"... kijk, zulke teksten wil ik schrijven. Dat is toch helemaal recht tussen de ogen. Dan ben je als mens met serieuze zaken bezig in de keuken, waarbij alle andere kookwerkzaamheden verschrompelen tot een soort zielig gefröbel. Tot het inlijsten van borduurseltjes van Marjoleine Bastin in een IKEA-lijstje.

"Oogstverwerking" dat riekt naar biceps, naar felrealistische DDR-KUNST (Spreek uit: Koenst) en die stoomextractor verhoudt zicht tot de Magimix als een John Deere tot een Toyota Aygo. En dan weet je het wel.

Het erge is dat ik het allemaal nog meen ook, vandaar de afwezigheid van - sowieso altijd lullige - emoticons. Het zal wel een mannenafwijking zijn, maar wat is daar op tegen. Okay, in onze pogingen om via de stoomextractie de mensheid van een gewisse ondergang te redden, ziet de keuken er ineens uit als of er iets is ontploft en uiteraard kan je van een Dorus Rijker-achtig type niet verwachten dat hij zoiets nuffigs gaat doen als opruimen en schoonmaken. Die wil na zijn zegenrijke arbeid een mooie bel geestrijk vocht bij een knappend vuur.

Resultaat irrelevant
Het is misschien allemaal zelfs wel erg zen en dat is dan weer een beetje jammer, want dat riekt weer naar Happinezz.. maar wat ik bedoel is dat het resultaat van de oogstverwerking totaal irrelevant is. Ergens achter de einder vermoeden we een nobel vruchtendestillaat, maar dan moeten we eerst een geslaagde vruchtenwijn produceren en dat ziet er na een paar weken toch echt uit als condensaat van de verzamelde urine uit een tehuis voor oud-zeelieden, met geelgroezelige eilandjes van onduidelijke samenstelling aan de oppervlakte. Overigens vereist de opwerking van wijn tot destillaat een destilleerketel en in dit land krijg je eerder een vergunning voor bezit van een raketwerper dan voor een destilleerketel, want stel je voor dat je de schatkist een paar euro aan accijns onthoudt. Anders gezegd de fles met waterslot - ook zoiets - met haar dreigende inhoud, blijft lang in een hoekje staan.

Enfin, ik heb nu wel genoeg gedaan aan zelfbeschadiging. En misschien is het wel reeds te laat, maar ik wil toch wel een lans breken voor het zelf brouwen van bier, wijn en komboecha (niet dat ik weet wat het is). Het is en blijft een redelijke onschuldige bezigheid en het vereist de aanschaf van leuke en soms heel goedkope spullen waarvan je het bestaan nooit had vermoed, maar waarvan je instinctief aanvoelt dat je ze geen seconde langer kunt ontberen. Zodoende raad ik iedereen (ook partners op zoek naar een cadeau voor een partner) een virtueel bezoek aan de Brouwmarkt aan.

Rapid steel Hyperdrill
Minstens zo leuk is een bezoek aan Vuur en Rook. Daar vond ik deze kookketel/veldkeuken. Typisch weer zoiets waarvan je meteen weet dat je er niet buiten kunt als je buiten woont. En dat voor maar €149,95. Ze verkopen er ook ribbenspreiders, varkenshaken en schietmaskers. Misschien geen zaken die je dagelijks nodig hebt, maar een Rapid steel Hyperdrill van F. Dick om je messen te slijpen is toch wel heel handig en nog nuttig ook.

Tot zover de decemberkooptips van de firma MijnKoeJouwKoe en nee, we hebben geen financiële belangen in een van de genoemde zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten