donderdag 4 september 2014

Ingelegde pompoenkaas met witte bonen

Gelieve niet te schrikken van het buitenissige ingrediënt 'pompoenkaas' we kennen het niet en we kunnen er ook niets over vinden. We gaan dus graag in op de suggestie deze kaas te vervangen door een bergkaas als gruyère, fontina of vacherin, maar een mooie boerenkaas van onze vrienden uit Noordeloos mag wat ons betreft ook. 

Eingelegter Waldviertler Kürbiskäse  | Bild: BR / Jürgen Endriß
  • 125 g witte bonen uit blik
  • 1 kleine rode ui
  • 400 g kaas (zie boven)
  • 4 radijsjes
  • 2 EL wijnazijn
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • suiker
  • chilivlokken
  • 80 g pompoen
  • 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels pompoenpitolie
  • 1 – 2 eetlepels gesneden bieslook
  • evt. pompoenpitten

De bonen in een vergiet doen en afspoelen. De ui schoonmaken en in kleine stukjes snijden. De kaas en plakken snijden van een halve, de radijs schoonspoelen en een plakjes snijden.

De azijn mengen met 80 ml water en wat zout, peper, suiker en een mespuntje van de chilivlokken. De bonen met de kaas, ui, radijs, pompoen toevoegen en 1 tot 2 uur laten trekken.

De salade opdoen, met de bieslook bestrooien en bedruipen met de olie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten