woensdag 14 december 2011

Zohéé met ECHT water

Het moet niet veel gekker worden. De meeste voedselsjoemelaars proberen hun wandaden aan het oog te onttrekken en verheimelijken bijvoorbeeld de toegevoegde hoeveelheden suiker door dit slechts in het kleinste corps af te drukken op een groezelig etiket op de achterzijde. Bovendien heet suiker dan ineens glucose of dextrose en zout natrium. Liever zouden ze helemaal niks melden, want het leven is al complex genoeg met al die level paying fields. Gelukkig is de wetgever ze tegemoet gekomen door toe te staan dat een onleesbaar lettertje wordt gebruikt zodat het allemaal wat symbolisch wordt.

Maar dan dit. Varkenshaas staat er op de verpakking, met daaronder nog best leesbaar Mals varkensvlees met toegevoegd water. Alsof het een aanbeveling is.

Is het een kwestie van durf, van onbeschaamdheid, eerlijkheid, zelfdestructie of zou onderzoek hebben aangetoond dat de gemiddelde consument zo dom is dat hij of zij hooguit denkt dat varkensvlees met water goed is voor de lijn... dat het gezond is.

Aan doodsverachting grenzende heldenmoed
Opmerkelijk is verder dat dit vlees 'ingrediënten' bevat, nou ja, vlees.. dit vlees bestaat voor 85% uit vlees en de rest is water, natriumlactaat, melkpoeder, varkenseiwit, zout, natriumcitraat, carrageen, natriumglycinaat en natriumcarbonaat. Nou ja, ingrediënten toch eerder spul wat je bij drogist of apotheek haalt dan bij de groenteboer  of supermarkt.

Met een aan doodsverachting grenzende heldenmoed heb ik dit spul bereid. Je moet wat over hebben voor het lot van de mensheid en het lot van de aarde in het bijzonder. Rauw voelt het aan als een lijk, lang na de rigor mortis. Snotterig en glibberig. De slijmlaag lijkt zich niet te beperken tot de buitenkant. Over de smaak kan ik heel kort zijn. Het is echt ongelooflijk smerig. Dat ik het kan navertellen is waarschijnlijk te danken aan het feit dat ik me tot een enkel hap heb beperkt.

Producent: Marvest
Verkrijgbaar bij: Lidl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten