dinsdag 6 september 2011

Zoutplakkers

Foodwatch heeft Duyvis Pure and Natural Cashews Sea Salt op de korrel genomen omdat het allemaal zo puur en natuurlijk niet is. Het is één van die staaltjes opzichtig consumentenbedrog, de dagelijkse routine zeg maar.

De gejaagde koper denkt een gezond alternatief in zijn karretje te mikken als gevolg van de ambachtelijke uitstraling, het woord zeezout, het feit dat de plastic verpakking eruit ziet alsof het papier is, dat leuke houten zoutschepje... bovendien, noten zijn gezond, vooral als ze uit een zak komen met de woorden "Pure and Natural" erop.. trouwens, werd je er ook niet heel intelligent van?

Maltodextrine, lekker!
Foodwatch maakt zich boos over de hoeveelheid zout en suiker die is toegevoegd 2,5 resp. 8,5% en maakt en passant melding van het feit dat Duyvis maltodextrine gebruikt. Maltodextrine maakt dat het zout beter aan de noten plakt. Voor Duyvis is dat fijn, niet omdat zout zo duur is, maar wel omdat dit het mogelijk maakt minder zout te gebruiken. Zo kan men makkelijk voldoen aan de normen van Ik Kies Bewust voldoen, zonder dat het voor de smaakbeleving en de bloeddruk van de klant iets uitmaakt.

Zie ook de actie van Foodwatch en laat Duyvis weten wat je vindt van hun opvatting van puur en natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten