dinsdag 3 maart 2015

Vis stoven en stomen

Zoals aangekondigd, gaan we wat extra aandacht besteden aan het op een basale en minder basale manier bereiden van vis. We beginnen met stoven en stomen.

Stoven


  1. dep de vis droog en bestrooi deze met zout en peper
  2. verwarm boter en olijfolie (geen extra vergine) in een voldoende ruime pan en laat de vis even kleuren
  3. voeg plakjes citroen en groente naar keuze toe en gaar deze 2 à 3 minuten mee
  4. voeg visbouillon of witte wijn toe zodat de vis voor de helft onder staat
  5. stoof alles in 8-12 minuten beetgaar (een hele vis vraagt om 15 minuten)
  6. schep de vis en de groenten voorzichtig op een warme schaal
  7. het kookvocht kan worden gebruikt als basis voor een mooie saus


Stomen


  1. breng water met kruiden of bouillon aan de kook in een stoompan
  2. hang de vis in een stoommandje (inzet) in de pan
  3. doe de deksel op de pan en geef de vis 6 minuten per 2 centimeter dikte


U kunt ook groente meegaren door deze onder de vis te leggen, maar dan moet u rekening houden met een langere stoomtijd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten