dinsdag 24 maart 2015

Mul uit de oven

De rode mul is een typische zomervis, wat goed uitkomt want de rode mul is een ideale vis voor op de barbecue. Het is een heerlijke, matig vette vis die bovendien makkelijk te fileren is. Ook is het heerlijk om de rode mul te bakken, grillen of in de over te garen.

De Mullus surmuletus is lid van de famuilie van zeebarbelen en wordt wel de koning van de poon genoemd. Hij komt voor in het oosten van de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee en sporadisch in de Noordzee.

De aanvoer van mul is nogal wisselend, maar dat heb je met zeewild.

Dit recept is de simpelheid ten top, met ingebouwde succesgarantie.

Mul uit de oven
  • 2 hele mullen, schoongemaakt
  • 2 plakken sinaasappel
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
Leg een stuk bakpapier of een siliconenmat op de bodem van een braadslede en verwarm de oven voor op 200ºC.

Meng paprikapoeder, wat zout en peper door de olijfolie. Bestrijk de binnenkant van de mullen met een deel van de het oliemengsel. Doe 2 halve plakjes sinaasappel in elke buikholte en bestrijk de mullen rondom met de olijfolie. Leg de takjes tijm op de vissen.

Leg ze naast elkaar in een braadslede. Schuif deze in de oven en bak de mullen in 15-20 minuten gaar. Serveer de gevulde mullen op warme borden met bijvoorbeeld zelfgesneden niet te dunne friet, gekookte of gebakken aardappelen en een groene salade met bijvoorbeeld asperge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten