maandag 13 oktober 2014

Recept zonder titel

Sommige eetschrijvers maken zich met een zekere frequentie druk over diefstal van intellectueel eigendom.

Als iemand een boek steelt vindt iedereen dat verwerpelijk. Maar aan het kopiëren en plakken van stukken tekst wordt aanzienlijk minder zwaar getild. Alsof van het boek het papier en de inkt belangrijker en kostbaarder zijn dan de inhoud.

Zeeën van tijd.
We geven dus maar meteen* toe, dat we dit recept niet zelf hebben bedacht, maar ooit op een blog zijn tegengekomen. We zouden graag de bron vermelden, maar we hebben geen idee bij wie we dit recept zijn tegen gekomen.

Wij gebruiken er altijd een muffinvorm voor, maar een gewoon kopje of minder gewone ramequin voldoen ook. We vermelden dit keer bijna geen hoeveelheden en ook de gebruikelijke lijst van ingrediënten laten we achterwege. Het is namelijk een ideaal recept voor eigen invulling en de verwerking van overschotjes.

Stroomt over
Beboter de muffinvorm, het kopje o.i.d. Bedek de bodem met een stukje ontbijtspek, ham, prosciutto o.i.d. Leg daar een deelblokje diepvriesspinazie in of een spinaziekliekje (dat mág tegenwoordig weer). Voeg daar nog iets leuks aan toe zoals fijngehakte paprika, een half kerstomaatje of iets anders wat zich er voor lijkt te lenen zoals een paddestoeltje. Klop wat eieren los met wat water en een klein beetje zout en peper (niet te veel want het spek of de ham zijn al vrij zout). Vul de vormpjes voor ongeveer 3/4 met het ei (niet meer, anders stroomt het over). Bedekt alles met een toefje versgeraspte parmezaanse kaas.

Plaats de vorm, de kopjes de bakjes in een voorverwarmde over (175ºC) en breng een kwartiertje geduld op totdat er een mooi bruin laagje is verschenen en het ei gaar is. Wip de inhoud met een vork uit de vormpjes nadat de rand even is losgesneden met een mes.

Zoals gezegd is dit een recept met erg veel ruimte voor eigen invulling. Dat geldt ook voor het consumeren. U kunt ze meteen warm eten, maar afgekoeld zijn ze ook erg de moeite waard.

bron: ????
noten: *De inzet van geraffineerde of lompe martelwerktuigen kan dus achterwege blijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten