woensdag 8 oktober 2014

FCB dressing

Nóg maar een dressing van de hand van Alfons Schubeck. De naam verwijst naar een voetbalclub uit Beieren.

Het is een dressing die duidelijk het handschrift draagt van Schubeck gezien het gebruik van gember en paprikapoeder.

Voor ongeveer 300 ml

60 ml groentebouillon
2 eetlepels witte port
wat zout en suiker
1 mespuntje milde paprikapoeder
1 gehalveerde knoflookteen
1 schijfje verse gember
50 gram yoghurt en 50 gram crême fraiche
1 theelepel scherpe mosterd
1–2 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel witte balsamico
1 theelepel sherry (medium dry)
5 eetlepels neutrale olie en 5 eetlepels van een milde olijvenolie
1 theelepel walnotenolie

De bouillon in een steelpannetje met de port en een theelepel zout en een theelepel suiker aan de kook brengen. Dan de knoflookhelften en de gember toevoegen.
Laten afkoelen en afgieten door een zeef.Het bouillonmengsel in een hoge mengbeker doen samen met de yoghurt, de crême fraiche, de mosterd, de twee soorten azijn en de sherry. Dan even mixen met de staafmixer. Vervolgens na elkaar, terwijl de staafmixer draait de olie, de olijfolie en tenslotte de walnotenolie. Even proeven of het voldoende op smaak is en klaar.
Een prima dressing bij kropsla, gemengde salades met wortelen, tomaat, radijs en komkommer.

Overigens mogen de gember en de knoflook ook worden geraspt. In dat geval kan het zeven achterwege blijven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten