woensdag 26 maart 2014

Wij hebben het niet gedaan

Zomaar een berichtje... de onderzoeksraad voor de Veiligheid heeft geconstateerd dat de veiligheid van vlees in de Nederlandse winkels niet gegarandeerd kan worden. Ze heeft een rapport gepubliceerd over 'risico's in de vleesketen' dat geen spaan heel laat van onder andere de NVWA. Wij vonden het allemaal niet zo schokkend, we waren immers al gewaarschuwd door de baas van de NVWA - die zag de bui natuurlijk al hangen. Maar eigenlijk weet iedereen met een ietsiepietsie verstand van zaken al heel lang dat er veel mis is in deze sector.

Beetje misselijk
Maar dan het grootwinkelbedrijf... we worden er een beetje naar van. Elke keer weer schrijven we heel goedmoedig, dat het grootwinkelbedrijf (vertegenwoordigd door het CBL) natuurlijk ook niet veel keuze heeft. Immers, als zij hogere eisen stellen aan de kwaliteit, dierenwelzijn, duurzaamheid en een eerlijke prijs vragen, loopt de klant naar de concurrent. Dus dan worden we wel een beetje misselijk van deze reactie:

Directeur Marc Jansen van het Centraal Bureau voor de Levensmiddelen (CBL), de brancheorganisatie van supermarkten in Nederland vindt dat de vleessector nu moet laten zien dat het de zaken serieus gaat aanpakken. 'Dit is echt de gong voor de laatste ronde. Wij hebben onze buik vol van excuses dat het maar incidenten zijn. De supermarkten zullen waardeloosheid afstraffen.'

Je moet maar durven. Een club met zoveel macht dat de leden het helemaal geen probleem vinden om leveranciers maximaal onder druk te zetten, die zelfs om terugbetaling te vragen voor support in hun eigen supermarktoorlog. Kiloknallers, bedrijven die kipfilet met 25% water verkopen... en die weten dan van niks? Die vinden dat ze hun handen in onschuld kunnen wassen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten