dinsdag 19 augustus 2014

De jägerschnitzel en de culinairpolitie

Of dit door de culinairpolitie wordt getolereerd weten we niet, maar soms kan een mens gewoon trek hebben in Jägerschnitzel.

500 gchampignons
30 gontbijtspek, kleingesneden
fijngehakte ui
125 mlgroentebouillon
125 mlslagroom
1/2 TLtijm
1 bosjepeterselie

melk
1/2 TLzout
peper
varkensschnitzels
bloem
ei
paneermeel
boter

De schnitzels tussen folie dun slaan met de platte kant van een groot mes. Stevig op smaak brengen met peper en zout, dan bloemen, door het ei halen en vervolgens paneren. De echte paneerders herhalen dit proces voor maximaal effect. In de boter de schnitzels goudbruin bakken, schnitzels uit de pan halen en warm houden. Als het ei niet toereikend is, extra ei toevoegen.

De in grove stukken gesneden champignons stevig bakken in de pan tot ze vocht loslaten en dan meteen uit de pan halen. Eventueel wat extra boter in de pan doen en dan de ui en het spek aanzetten, als de ui begint te kleuren de champignons weer in de pan doen. De bouillon en de room in de pan gieten, op smaak brengen met zout en peper en de tijm. Het geheel dan onder af en toe roeren inkoken tot het meeste vocht is verdampt. (afhankelijk van de temperatuur kan dat een kwartier duren.

Daarna melk toevoegen tot de gewenste consistentie is bereikt. De saus moet niet te dun zijn en een romige consistentie hebben. De pan van het vuur nemen, driekwart van de peterselie door de saus roeren en op smaak brengen met peper en zout (zonodig).

De Schnitzels op de borden leggen, de saus over de schnitzels verdelen en de rest van de peterselie op de saus strooien.

Pommes frites of aardappelkroketten worden ambtshalve voorgeschreven als passende begeleiders evenals een frisse salade, maar knapperig gebakken aardappelen en zelfs gnocchi passen er ook goed bij.

1 opmerking:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site mytaste.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    BeantwoordenVerwijderen