Zoals aangekondigd, gaan we wat extra aandacht besteden aan het op een basale en minder basale manier bereiden van vis. We beginnen met stoven en stomen.
Stoven
- dep de vis droog en bestrooi deze met zout en peper
- verwarm boter en olijfolie (geen extra vergine) in een voldoende ruime pan en laat de vis even kleuren
- voeg plakjes citroen en groente naar keuze toe en gaar deze 2 à 3 minuten mee
- voeg visbouillon of witte wijn toe zodat de vis voor de helft onder staat
- stoof alles in 8-12 minuten beetgaar (een hele vis vraagt om 15 minuten)
- schep de vis en de groenten voorzichtig op een warme schaal
- het kookvocht kan worden gebruikt als basis voor een mooie saus
Stomen
- breng water met kruiden of bouillon aan de kook in een stoompan
- hang de vis in een stoommandje (inzet) in de pan
- doe de deksel op de pan en geef de vis 6 minuten per 2 centimeter dikte
U kunt ook groente meegaren door deze onder de vis te leggen, maar dan moet u rekening houden met een langere stoomtijd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten