woensdag 4 september 2013

Sladressing uit de Harz

De Duitse keuken wordt door velen geassocieerd met vet en veel. Een beetje Duitslandganger weet dat dat onterecht is. Mijn zonen zijn overigens vooral erg onder de indruk van de Duitse salades. En terecht. Dit recept komt uit een kookboek uit de Harz, voor de rest is de link met dit middelgebergte ver te zoeken.

Sladressing op z'n Duits. Deze zomer ontdekt en inmiddels reeds een all time favorite.


Ingrediënten

3-7 knoflooktenen
4 eetlepels appelazijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel honing
2 eetlepels citroen- of limoensap
2 snufjes zout
2 snufjes gemalen zwarte peper
300 ml zonnebloem- of olijfolie
1 theelepel pompoenpitolie

- knoflook, azijn, mosterd, limoensap, zout, peper kort met de staafmixer mengen
- terwijl de staafmixer draait, rustig de olijfolie toevoegen en daarna de pompoenpitolie er doorheen roeren.

Als de dressing te dik is, verdunnen met wat troebele appelsap.

De dressing pas aan de sla toevoegen als de gasten aan tafel zitten en uiteraard de bladeren vooraf goed wassen en vooral nauwgezet droogmaken, want anders kan je de dressing net zo goed weglaten.

1 opmerking:

  1. Vandaag toevallig in Rees gegeten en weer zo'n heerlijke salade vooraf gehad. Ga deze dressing snel eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen