Sladressing op z'n Duits. Deze zomer ontdekt en inmiddels reeds een all time favorite.
Ingrediënten
3-7 knoflooktenen
4 eetlepels appelazijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel honing
2 eetlepels citroen- of limoensap
2 snufjes zout
2 snufjes gemalen zwarte peper
300 ml zonnebloem- of olijfolie
1 theelepel pompoenpitolie
- knoflook, azijn, mosterd, limoensap, zout, peper kort met de staafmixer mengen
- terwijl de staafmixer draait, rustig de olijfolie toevoegen en daarna de pompoenpitolie er doorheen roeren.
Als de dressing te dik is, verdunnen met wat troebele appelsap.
De dressing pas aan de sla toevoegen als de gasten aan tafel zitten en uiteraard de bladeren vooraf goed wassen en vooral nauwgezet droogmaken, want anders kan je de dressing net zo goed weglaten.
3-7 knoflooktenen
4 eetlepels appelazijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel honing
2 eetlepels citroen- of limoensap
2 snufjes zout
2 snufjes gemalen zwarte peper
300 ml zonnebloem- of olijfolie
1 theelepel pompoenpitolie
- knoflook, azijn, mosterd, limoensap, zout, peper kort met de staafmixer mengen
- terwijl de staafmixer draait, rustig de olijfolie toevoegen en daarna de pompoenpitolie er doorheen roeren.
Als de dressing te dik is, verdunnen met wat troebele appelsap.
De dressing pas aan de sla toevoegen als de gasten aan tafel zitten en uiteraard de bladeren vooraf goed wassen en vooral nauwgezet droogmaken, want anders kan je de dressing net zo goed weglaten.
Vandaag toevallig in Rees gegeten en weer zo'n heerlijke salade vooraf gehad. Ga deze dressing snel eens proberen.
BeantwoordenVerwijderen