Uit ervaring weten we dat Antillianen erg van lekker eten houden, maar we hebben de indruk dat de Antilliaanse keuken in Nederland wat ondergewaardeerd wordt en daar willen we graag wat aan doen.
De red snapper is een vis die niet in onze wateren voorkomt - wel in de wateren van Nederlandse gemeenten in de Caraïben, maar dus niet in de Noordzee.
Antillianen kennen de vis als Piska Korá (letterlijk vertaald ‘rode vis’) en het is één van de meest gegeten vissoorten op de Antillen. Dit is een redelijk simpel recept voor deze mooie vis met een bijpassende Antilliaanse omlijsting.
- 1kg red snapper
- 3 teentjes knoflook
- sap van 1 limoen
- zout
- zonnebloem- of arachideolie
De omlijstende saus
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 tomaat, in blokjes
- 1 madame jeanette peper
- 1 eetlepel boter + 1 eetlepel olie waarin de vis is gebakken
- 1 bouillonblokje
- 1 kopje water
Doe de teentjes knoflook een koude koekenpan en voeg een ruime laag olie toe. Verhit de olie en verwijder de knoflook wanneer die begint te verkleuren. De knoflook niet meer gebruiken. (dit is om de vis niet aan de bodem van de pan te laten kleven en voor extra smaak)
Bij het gebruik van hele vissen de zijkanten van de vis driemaal inkerven met een mes, zodat alle stukjes even snel gaar worden.
Bak de vis op gemiddelde temperatuur totdat de buitenkant krokant wordt.
Voor de saus verhit u 1 eetlepel van de olie waarin de vis heeft gebakken met 1 eetlepel boter.
Voeg de ui en paprika toe en bak 5 minuten op zacht vuur. Voeg nu de tomaat, het water en het bouillonblokje toe.
Laat de saus ongeveer 30 minuten koken. Voeg eventueel een madame Jeanette peper toe voor extra smaak en hitte.
Serveer de vis met gebakken banaan, rijst of funchi.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten