Crostini met Groene Asperge crème
Groene asperges zijn erg populair in Italië. In het voorjaar zie je in Italië een paar dagen na de regen, vaak mensen met mandjes en emmers de heuvels intrekken. Iedereen heeft wel ergens een geheime plaats waar asperges, kruiden en of paddenstoelen groeien. De asperges zijn dun en door de blootstelling aan het licht groen gekleurd. Deze asperges hoeven meestal niet geschild te worden. Voor gebruik worden ze gewassen en wordt het verhoute deel van de stengel verwijderd.
Groene asperges worden ook graag verwerkt in risotto en frittata. De wijze om ze te verwerken tot een crema is om ze te verduurzamen. Op deze manier valt er nog lang te genieten van de specifieke smaak van deze groente.
- 8-10 sneetjes zuurdesembrood of ciabatta of zuurdesem ciabatta
- Crema di Asparagi Verde (Amerigo 1934)
- Olijfolie
- Teentje knoflook
- Basilicum, munt of peterselieblaadjes
- Zout
- Peper
- Parmigiano Reggiano
Verwarm de crèma die Asparagi een beetje. Als u de crème te dik vind kunt u het met een beetje warm water of groentebouillon verdunnen.
Snijd het teentje knoflook door de midden en wrijf met de snijkant licht over het geroosterde brood. Besprenkel het brood met wat extra vergine olijfolie
Schep de Crema di Asparagi Verde op het brood en kruid het met peper en zout
Schaaf wat krullen van de parmigiano Reggiano en strooi deze over de crema heen.
Maak het geheel af met wat fijngesnipperde, basilicum , munt of peterselie.
Serveer het met een glas sprankelende witte wijn
Aanrader: Bianco di Pitigliano van Montauto een kruidige witte wijn uit Pitigliano (Toscane) waarvan duidelijk is te merken dat de druiven dicht bij de zee groeien en waar tonen van vlierbloesem in zijn te ontdekken.
Bron: Ronald Verduijn, Trentanove, Arkel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten