4 eetlepels milde olijfolie
3 à 4 snoekbaarsfilets van ongeveer 200 gram (zonder huid)
peper, zout, citroen, milde paprikapoeder, verse gember
Vermeng de peper en het zout met de olie, rasp een halve citroen er boven, theelepel paprikapoeder toevoegen en een halve centimeter geraspte gember. Even doorroeren en er de filets mee insmeren.
Bak de filets in een droge pan op een matige vlam gedurende twee minuten, draai ze om en geef ze nog twee minuten. Neem de pan van het vuur en zet de pan met de vis erin apart.
1 kleine courgette
200 gram kerstomaten
1 eetlepel olijfolie
teentje knoflook
takje tijm
zout en peper
1 eetlepel koude boter
Verwijder beide uiteinden van de courgette, halveer hem in de lengte en snijdt hem in dunne schijven. Was de tomaatjes en halveer ze. De olie verhitten, courgette en tomaten erbij doen, knoflook fijn snijden en samen met de tijm mee laten stoven, op smaak brengen met peper en zout en tot slot de boter toevoegen en laten versmelten met de groenten.
De groente samen met de filets op een warm bord serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten