maandag 14 september 2015

Sluipwaarschuwing tegen sluipsuiker

De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens. En ja we hadden ons serieus voorgenomen dat arme voedingscentrum met rust te laten, maar helaas. Lukt niet.

We zagen namelijk weer een berichtje voorbij komen op Twitter waarin nogal alarmistisch wordt gedaan over bacteriĆ«n. Dus spraken we maar weer onze verbazing uit over Voedingscentrums fixatie op bacteriĆ«n en vet in tegenstelling tot aandacht voor overconsumptie van suiker.

Hilarisch
Daar hadden we het best bij willen laten, maar ze reageerden erop met een verwijzing naar een anti-suikercampagne en de schijf van vijf en toen werd het hilarisch.

Die campagne is nogal flets te noemen en als je doorleest ontdek je dat het Voedingscentrum eigenlijk van mening is dat de WHO op gebied van suiker doordraaft.

Volgens het Voedingscentrum wordt in de regels van de Schijf van Vijf gewaarschuwd tegen suiker. Misschien zijn wij te dom, maar wij zien het niet:

Zelf zeggen ze, "In regels 'gevarieerd', 'niet te veel' en 'eet veel groente, fruit en brood' zit die boodschap". En zo verwordt de waarschuwing tegen sluipsuiker een soort van sluipwaarschuwing, maar waar sluipsuiker heel effectief is als bevorderaar van overgewicht-obesitas-diabetes helpt zo'n verstopte waarschuwing geen ene malle moer.

foto: haremaristeit.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten