maandag 27 oktober 2014

Vitello Tonnato

Eigenlijk een beetje een vreemd recept. De combinatie van tonijn en kalfsvlees en toch even onlosmakelijk aan elkaar verbonden als Maagdenburger halve bollen. Deel 1 is de tonnato en deel 2 het kalfsvlees (in dit geval fricandeau, mooi dun getrancheerd).




  • 1 blikje tonijn
  • 5 el mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • 3 ansjovisfilets uit blik
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
Uiteraard nemen we tonijn die de toets de kritiek kan doorstaan (MSC, met de lijn gevangen etc), maar hij mag best uit blik komen. In het laatste geval wel even goed laten uitlekken. Vervolgens pureren met mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie. Wij doen dat met de staafmixer tot er een gladde saus is ontstaan. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 200 g plakjes gebraden kalfsfricandeau
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 2 el kappertjes
  • versgemalen peper
Leg de plakjes fricandeau op borden. Smeer een laagje tonijnsaus op het vlees. Pluk en snijd de peterselie fijn. Garneer het vlees met de peterselie en kappertjes en breng op smaak met peper.

Als dat trancheren lastig gaat, dan is het een beter idee om een wetsteen te kopen dan om maar meteen op zoek te gaan naar een nieuw mes. Dat laatste is niet alleen duurder, maar ook een nieuw mes wordt bot.

NB Hoewel veel mensen tonato schrijven, heet zo'n dier in Italië een tonnato.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten