zondag 12 oktober 2014

Pistou

Voor de Franse variant op de overbekende Italiaanse pesto bestaan vast evenveel 'enige originele' recepten als dat er wegen naar Rome zijn. Hoewel dat laatste getal als gevolg van de onverbiddelijke algoritmen der moderne navigatiemiddelen er steeds minder worden. We hebben dus maar een wilde greep gedaan.


  • 3 tenen knoflook, van vel ontdaan
  • bosje basilicum, blaadjes geplukt en gescheurd
  • 5 eetlepels extra vergine olijfolie (zo nodig meer)
  • 6 eetlepels parmezaanse kaas (vers geraspt)


Knoflook in een mortier of op de snijplank fijndrukken en in mengbeker doen. Basilicum toevoegen alsmede de olie en met de staafmixer tot een egale pasta maken. Dan de kaas er doorheen roeren. De pistou kan ongeveer twee weken goed gehouden worden in een schone pot door het te bedekken met een laagje olie.

Pistou past bij pasta, groenteschotels of mediterrane soepen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten