woensdag 8 oktober 2014

Mosterddressing

De Duitse keuken weet vaak op een verrassende manier te verrassen. Dus vergeet de associaties met Deftige Schweinsbraten en Knödel, maar denk eens aan opmerkelijke salades. Die vallen dan met name op door de dressings. Toen de Beierse kok Alfons Schubeck daarmee aan de slag ging hebben we dus maar even wat beter opgelet.

Vandaag mosterddressing (ong 200ml)
  • 100 ml groentenbouillon 
  • 1 theelepel zoete mosterd 
  • 1 theelepel scherpe mosterd 
  • 1 theelepel yoghurt (liefst volle) 
  • 1 eetlepel (witte) balsamico 
  • 1 eetlepel (witte wijn)azijn 
  • 5 eetlepels neutrale olie (zonnebloem, arachide etc) 
  • versgemalen peper en zout naar smaak 
  • mespuntje scherpe paprikapoeder
  1. De bouillon met beide mosterdsoorten, de yoghurt en de azijnen in een kom met een garde mengen.
  2. Beetje bij beetje de olie onder stevig roeren toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en de paprikapoeder.
  3. Deze dressing past goed bij een salade op basis van kropsla of een bonte slamix met groenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten