zaterdag 11 april 2015

Heilbot met radijsrelish

  • Relish.. we moesten het even opzoeken, we hadden wel een vaag idee, maar omdat schermen geduldiger zijn dan papier, nemen we geen enkel onverantwoord risico. Het betekent zowel genieten, amuseren als (hartige) smaakmaker, condiment. We denken dat tafelzuur nog het meest in de buurt komt.
Gezien de moestuintsunami verwachten wij een nijpende behoefte aan radijsrecepturen en dus kwam dit recept als geroepen. Uiteraard ook omdat FOODbazar/Visonline nu zulke fijne vis in het assortiment heeft.
  • 1 bosje radijsjes, schoongemaakt en fijngehakt
  • 1 lente-ui in dunne ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels uitgelekte kappertjes eveneens fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/4 theelepel geraspte citroenschil
  • 4 heilbotfilets zonder vel
  • mespuntje zout en dito zwarte peper
  • halve citroen in pijnlijk dunne schijfjes
  • verder nodig, een oven en bakpapier
Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de radijs, ui, kappertjes, citroensap en -schil in een kom en zet deze apart.
Knip of snijd vierkanten van het bakpapier van ongeveer 30x30cm. Vouw het papier dubbel en vouw het weer open. Leg de filet in het midden van de linker- of rechterhelft. bestrooit met de zout en het peper en de schijfjes citroen (uiteraard wordt alles netjes over de vier filets verdeeld).

  • Vouw de andere helft van het papier over de vis. Vouw alle open zijdes goed dicht en leg de pakketjes op een bakplaat. Zet ze ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gaar zijn. Na het garen moeten de pakketjes 3 à 4 minuten afkoelen.

    Om op te dienen worden de pakketjes op borden gelegd. Knip voorzichtig een opening in het papier en scheur het verder open. Verdeel de relish over de vier borden.

    Lekker met rijst, pilav en spinazie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten