Wij zouden er nooit over zijn begonnen als we geen raviolvormer gekocht zouden hebben. Een ding dat er uitziet als een slechte nabootsing van de kaken van een haai-achtige. En als je dan zo'n ding hebt, dan moet je het ook gebruiken. Maar uiteraard niet voor ravioli, maar voor iets exotischer dan dat.
Exotischer en verfijnder als u het ons vraagt, want door het deeg worden kruiden verwerkt en de vulling bestaat in dit geval tenminste voor een deel uit eekhoorntjesbrood. Als u toevallig niet over een raviolivormer beschikt dan kunt u het ook doen door de rondjes uit te steken met een glas en de randen goed dicht te drukken met bijvoorbeeld de steel van een lepel.
- 250 gr bloem
- 2 eieren
- 1 eierdooier (eiwit bewaren!)
- 2 eetlepels olie
- halve theelepel zout
- 20 gram kruiden zoals een mengsel van salie, tijm, peterselie, lente-ui (het groen) en dat alles lekker door elkaar gehusseld en heel fijn gehakt.
- water naar behoefte
- 100 gram ui
- teentje knoflook
- 600 gram eekhoorntjesbrood (60 gram gedroogd eekhoorntjesbrood)
- 40 gram boter
- 3 eetlepels peterselie
- zout
- witte peper
Het deeg goed uitrollen, eventueel met een pastamachine tot ongeveer de middelste stand. Het deeg moet niet te dun zijn omdat het ander scheurt. Met een groot glas rondjes uitsteken met een diameter van ongeveer 7cm. Smeer de rand in met wat losgeslagen eiwit. Leg wat van de vulling in het midden, vouw het deeglapje dubbel en druk stevig dicht.
Voor u ze gaat koken kunt u ze het best een beetje laten rusten zodat ze wat droger worden. U kookt ze in ongeveer acht minuten gaar in rustig kokend water met voldoende zout. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken.
Eventueel kunt u ze met een bieslooksaus serveren.
- 20 gram sjalot
- 20 gram boter
- 80 ml witte wijn
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel bieslook
- zout
- peper
Geen opmerkingen:
Een reactie posten