maandag 19 mei 2014

Totally nuts

Misschien zou het ons niet moeten verbazen, maar kokosnoten zijn van alle noten de belangrijkste en de grootste. Toch zouden wij dat niet hebben bedacht, maar dat komt omdat we bij noten aan alles denken, van hazel- en walnoten via macadamia en pistache tot aan beukenoten, maar gek genoeg valt kokosnoot bij ons in de categorie kokosnoot.

Maar goed, er worden elk jaar 20 miljard van deze noten geoogst en tot ver in de twintigste eeuw was het verreweg de belangrijkste plantaardige olie ter wereld. De olie kan goed in grote hoeveelheden worden geproduceerd, heeft een smeltpunt dat gelijk is aan dat van melkvet en is heel stabiel.

Ten onrechte verdacht
Ongeveer 90 procent van de vetten in de olie zijn verzadigde vetten en slechts 8% zijn meervoudig onverzadigd. In de jaren 70 en 80 is de voedingsmiddelenindustrie derhalve overgestapt op minder verzadigde, deels gehydrogeneerde oliën uit zaden. Inmiddels lijkt steeds duidelijker te worden dat verzadigde vetten ten onrechte worden verdacht van nadelige gezondheidseffecten. Tegelijkertijd zijn transvetten zwaar onder vuur komen te liggen en juist die zitten in de gehydrogeneerde oliën uit zaden...

Kortom er is geen enkele reden om niet te genieten van kokosolie als onderdeel van een uitgebalanceerd voedingspatroon.

bron:
On food and cooking - Harold McGee

verder lezen
Kokos-olie.nl

1 opmerking:

  1. Voor meer informatie kunt u ook het gratis e-book downloaden (Alles wat je wilt weten over kokosolie) op:
    https://purekokosolie.nl/gratis-kokosolie-e-book/

    BeantwoordenVerwijderen