Kijk, dit is nou typisch zo'n gerecht waar je als doorgewinterde, zichzelf respecterende carnivoor niks mee kunt. En toch... deze doorgewinterde, zichzelf respecterende carnivoren hebben het gemaakt en ze vonden het ernstig lekker.
- Een paar wortelen, liefst verschillend gekleurd
- Het wit van wat dunne stronken prei of van één dikke
- 1/8 liter bouillon (kippen- of groenten-)
- 3 laurierbladeren
- 2 plakjes gemberwortel
- wat chilizout
- nootmuskaat
- een theelepel dille, peterselie, munt (fijngehakt)
- wat grofgesneden lavas
We hebben het zelf gemaakt met maar één soort wortel, maar we hebben er wel wat rode paprika aan toegevoegd (grofgehakt), de theelepels dille etc en de lavas hebben we gelaten voor wat ze zijn. Desalniettemin willen we zo wel vaker groenten eten.
Snij de wortelen en de prei na het schoonmaken in schuine plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Doe de groenten samen met de gember, de laurier en de bouillon in een pan, breng het aan de kook en laat het in ongeveer zes minuten op matig vuur beetgaar worden. Voeg dan de prei toe en die nog drie minuten laten meestoven. Dan van het vuur nemen en op smaak brengen met de kruiden en warm opdienen. Overgiet de groente op het bord met wat van het kookvocht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten