dinsdag 31 mei 2011

Vanbijstering alom

Minister Van Bijsterveld (Onderwijs) is van mening dat voorlichting over homofilie - ondanks een wens van de Kamer - niet toegevoegd dient te worden tot de kerndoelen van het onderwijs.

Iedereen mag wat vinden, maar beetje raar dat de minister de wens van de Kamer negeert, het is de nieuwe Geenstijlige regeerstijl zullen we maar zeggen.

Wat wel wat extra bevreemding wekt is de argumentatie van de dame in kwestie: "Het toevoegen van nieuwe kerndoelen zou de scholen volgens Van Bijsterveldt te veel belasten. Dan volgen straks ook de mensenrechten en obesitas." Aldus de minister.

Mensenrechten... dat lijkt me toch niet het minste onderwerp om tot de kerndoelen te verheffen en aangezien homo's mensen zijn sla je ook nog twee vliegen in één klap. Dacht trouwens dat dit kabinet zo trots was op de Hollandse Leitkultur en de ruimte die die biedt aan individuele keuzes.

En dan obesitas... dat kán je alleen maar bestrijden als je jong begint. Mensen die eenmaal te dik zijn blijven dat. Jongeren met overgewicht worden vrijwel altijd volwassenen met nog meer overgewicht en dat leidt weer tot extra kosten voor de gezondheidszorg, om van de overige maatschappelijke- en persoonlijke kosten nog maar te zwijgen. Vorige week zag ik cijfers over het overgewicht bij de Amsterdamse schooljeugd en als ik me niet vergis, is 60% te zwaar en van die 60% is 40% obees. Vorig jaar was het minder en volgend jaar zal het wel weer meer zijn.

Het is toch wat met die ministers van onderwijs. Ooit hadden we er eentje die van mening was dat scholen net zoveel aandacht moesten besteden aan 'intelligent design' als aan de evolutieleer en dan nu dit weer... nee, komt wel goed met Nederland kenniseconomie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten