Spareribs
- 1 ui
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagelen
- 3 kg ongekruide, goed bevleesde spareribs, opgedeeld in stukken met twee ribben
- zout
- 1 theelepel pimentkorrels
- 1 theelepel zwarte peperkorrels (heel)
Marinade
- 250 g Tomatenketchup
- 6 eetlepels olie
- 12 eetlepels lichte sojasaus
- 4 eetlepels Worchestershiresauce
- 1 theelepel gerookte paprika
- 2 theelepel paprikapoeder zoet
- 4 eetlepels gemalen gember
- 8 eetlepels knoflookpoeder
- 1 theelepel gemalen kummel
- 2 theelepel gemalen zout
- 1/2 theelepel gemalen peper
Appel-koolsalade
- 1 wortel
- ½ courgette
- 1 appel
- 300 g jonge witte kool
- 50 ml groentenbouillon
- 1-2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 theelepel scherpe mosterd
- 4 theelepel olijfolie
- 4 eetlepels milde olijfolie
- milde chilipoeder
- suiker
- 1-2 eetlepels fijngehakt peterselieblad
De uien schillen en laurier en kruidnagel in de ui steken. De spareribs in een grote pan met zout water doen, de ui erbij en 40-45 minuten tegen de kook aan houden. Voor de marinade de ketchup met olie, sojasaus, worchestershiresauce, gerookte paprikapoeder, zoete paprikapoeder, gember, knoflook, chili, kummel, kruiskummel en saus door elkaar roeren.
De barbecue tijdig aansteken en inrichten voor indirect roosteren.
De spareribs uit het hete water halen, met de marinade bestrijken en het rooster leggen. Rooster ze in 20 tot 30 minuten bruin en knapperig.
De spareribs uit het hete water halen, met de marinade bestrijken en het rooster leggen. Rooster ze in 20 tot 30 minuten bruin en knapperig.
Voor de salade de wortel schoonmaken en schillen, zo de courgette schoonmaken, de appel in vieren delen, klokhuis verwijderen en schillen. De groenten en de appel in smalle reepjes snijden. Maak de witte kool schoon, verwijder het narde binnendeel en rasp hem.
Maak de dressing voor de salade door bouillon met de azijn en de mosterd in een hoge mengbeker doen, giet de twee soorten olie erbij en trek de staafmixer er doorheen. Breng op smaak met zout, peper, wat chilipoeder en suiker. Giet de dressing over de salade, doe er gehakte peterselie over en werk alles lekker door, proef nog even na en breng het eventueel verder op smaak. Geef de salade tien minuten de tijd voor het serveren.
Maak de dressing voor de salade door bouillon met de azijn en de mosterd in een hoge mengbeker doen, giet de twee soorten olie erbij en trek de staafmixer er doorheen. Breng op smaak met zout, peper, wat chilipoeder en suiker. Giet de dressing over de salade, doe er gehakte peterselie over en werk alles lekker door, proef nog even na en breng het eventueel verder op smaak. Geef de salade tien minuten de tijd voor het serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten