Dit recept leent zich bij uitstek voor fileja al peperoncino, een pastasoort die om ijzerdraad wordt gewikkeld en die heel mooi sauzen opneemt. De peperoncino is op smaak gebracht met spaanse peper. Overigens passen de andere fileja-soorten ook prima bij dit gerechtje.
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gram gepelde garnalen (darmkanaal verwijderd)
- 1 fijngesneden spaanse peper
- paprika
- zout
- uitje, goed fijngehakt
- 4 teentjes knoflook (idem)
- 500 gram tomatenblokjes uit blik
- 1deciliter kippenbouillon
- 1 eetlepel basilicum
- 1/4 theelepel oregano
- 1 dl ongeslagen slagroom
- 200 gram pasta, bijvoorbeeld fileja
Voeg de tomaten en de bouillon toe en daarna de basilicum en oregano, brengt het aan de kook en laat alles dan zachtjes sudderen. Roer af en toe en en laat het geheel wat reduceren. Breng alles op smaak met zout en peper en voeg de room toe.
Doe zowel de garnalen als de pasta in de pan en breng alles op een matige vlam op temperatuur, proef nogmaals en corrigeer - zo nodig - de smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten