maandag 5 januari 2015

Pittige pasta met garnalen

Dit recept leent zich bij uitstek voor fileja al peperoncino, een pastasoort die om ijzerdraad wordt gewikkeld en die heel mooi sauzen opneemt. De peperoncino is op smaak gebracht met spaanse peper. Overigens passen de andere fileja-soorten ook prima bij dit gerechtje.
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram gepelde garnalen (darmkanaal verwijderd)
  • 1 fijngesneden spaanse peper
  • paprika
  • zout
  • uitje, goed fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook (idem)
  • 500 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1deciliter kippenbouillon
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1/4 theelepel oregano
  • 1 dl ongeslagen slagroom
  • 200 gram pasta, bijvoorbeeld fileja

Verhit de olie op een matige vlam in een flinke koekenpan. Voeg de garnalen toe, draai ze na een minuut om (ze zijn dan roze geworden). Terwijl ze bakken bestrooien met de peper, paprika en zout zodat elke garnaal wordt bedekt. Bak niet teveel garnalen in één keer, want anders bakken ze niet mooi bruin door het vele vocht dat vrijkomt. Wees ook niet te zuinig met de kruiden. Draai ze nogmaals om en bak nog twee minuten.
Breng het water aan de kook voor de pasta en kook de pasta al dente. Verplaats de garnalen naar een bord en probeer zoveel mogelijk olie in de pan te laten. Doe de ui en de knoflook in de pan en laat de ui langzaam glazig worden terwijl u regelmatig roert.

Voeg de tomaten en de bouillon toe en daarna de basilicum en oregano, brengt het aan de kook en laat alles dan zachtjes sudderen. Roer af en toe en en laat het geheel wat reduceren. Breng alles op smaak met zout en peper en voeg de room toe.

Doe zowel de garnalen als de pasta in de pan en breng alles op een matige vlam op temperatuur, proef nogmaals en corrigeer - zo nodig  - de smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten