donderdag 27 november 2014

Lies, damn lies, statistics en voedseletiketten

Vanochtend viel ons oog op een pak ontbijtkoek van C1000 ofzo. Meer in het bijzonder op de tekst "Minder suiker". Klinkt best gezond, maar als we de achterzijde van het etiket bekijken zien we dat het om 64,4% koolhydraten gaat waarvan 25% suikers en dat in de vermomming glucose-fructosestroop.

Gisteren moesten we ons even verdiepen in een opsomming van ingrediƫnten. Het betrof snoepjes. Niemand die denkt dat snoepjes gezond zijn, maar dankzij de nieuwe allergenenrichtlijn zou je het haast gaan denken. Het neveneffect is dat die snoepjes ineens een zegen voor de mensheid lijken. Immers we schijnen louter en alleen allergisch te zijn voor de voortbrengselen der natuur. Zodoende vallen woorden als MELK, TARWE, SOJA, EIEREN wel op een suikers en exotische hulpstoffen niet.






Het lijkt al met al of etiketten nog erger liegen dan de befaamde statistieken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten